God morgon! Lördag! Yay!!! Idag vill jag dela med mig av en av mina godaste recepten! MUNKAR!!! Jag älskar bakelser (speciellt efter mina benpass) och detta är en favorit.

MUNKAR

Dessa munkar är bakade i en donutsplåt! Ett recept för nyttiga munkar och de är fullproppade med protein! Eller som brukar min dotter säga: PROT-WIN! hahaha…

SCITEC3

www.elitenutrition.se

Här är receptet på 6st supergoda munkar med hasselnöt glasyr som innehåller 10g protein per munk!

INGREDIENSER:

  1.   1 dl havregryn ( malt till ett mjöl)
  2. 1 dl mandelmjöl
  3. 1 tsk bakpulver
  4. 1 skopa vanilj proteinpulver
  5. 1 ägg + 1 äggvita
  6. 1 mosad banan
  7. 6 droppar Stevia vanilj
  8. 1 dl grekisk yoghurt (fettsnål)
  9. 1/2 skopa hassenöt/choklad protein pulver
  10. 1 msk Nutella (frivilligt)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa ihop havremjöl, mandelmjöl, bakpulver, proteinpulver, ägg, banan och Stevia.
  2.  Häll upp smeten i en smörjd donutsplåt.
  3. Grädda i ugnen i ca. 10mn 180 °.
  4. Mixa ihop (nutella), grekisk yoghurt och proteinpulver till glasyr.
  5. När munkarna svalnat, bred glasyren över och garnera med krossade hasselnötter.
  6. Spara i kylen!
  7. Enjoy!

Ha en underbar helg!

Soria